Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-09@05:48:03 GMT

جام‌جهانی و زلزله منجیل و رودبار

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۱۹۸۴۵

به گزارش ایلنا, زلزله‌ای که تا شعاع 100کیلومتری از مرکز زمین‌لرزه موجب خسارات جانی و مالی فراوان شد.

ارتعاشات حاصل از امواج لرزه‌ای در استان‌های زنجان و گیلان و در بخش‌هایی از استان‌های آذربایجان شرقی، تهران، مرکزی، مازندران، سمنان، همدان و کردستان به مدت حدود 60 ثانیه احساس و موجب وحشت عمومی شد و مردم را وحشت زده به خیابان کشاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این زمین‌لرزه علاوه بر روستاهای منطقه چندین شهر مهم کشور را نیز تحت تاثیر خودش قرار داد. در پی این زمینلرزه علاوه بر آن که حدود 35هزار نفر از هموطنان‌مان جان خود را از دست دادند، بیش از 200 هزار واحد مسکونی تخریب شد و خسارات فراوانی به تأسیسات و اماکن عمومی در استان‌های گیلان و زنجان وارد آمد و حدود 500هزار نفر بی‌خانمان شدند. عکس‌های آن روزها سیاه و سفیداست ولی عمق فاجعه و درد مردم را بخوبی نشان می‌دهد.

منبع: رکنا

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: استان گیلان جام جهانی زلزله فوتبال منجیل و رودبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۱۹۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماه دارد کوچک می‌شود؛ این چه عواقبی برای زمین خواهد داشت؟

 شعاع ماه در طول صد میلیون سال گذشته، حدود ۵۰ متر کوچک شده است. دانشمندان این موضوع را با تجزیه و تحلیل تصاویر گسل‌های رورانده (معروف به اسکارپ) روی سطح ماه کشف کردند. 

به گزارش فرادید، این تصاویر توسط فضانوردان آپولو و اخیراً مدارگرد شناسایی ماه ناسا گرفته شده است. محققان دریافتند کانون برخی از ماه‌لرزه‌های کم‌عمق با این گسل‌های رانش مرتبط باشند. 

آن‌ها همچنین دریافتند که ماه یک هسته داخلی به قطر ۵۰۰ کیلومتر دارد که تا حدی مذاب است، اما چگالی آن بسیار کمتر از هسته زمین است. 

ماه از نظر تکتونیکی فعال است چون داخل آن هنوز در حال خنک شدن و انقباض است. پوسته ماه بسیار شکننده است، بنابراین با کوچک شدن قسمت داخلی، پوسته متلاشی می‌شود و در نتیجه وقتی پوسته‌ای روی قسمت‌های دیگر رانده شود، اسکارپ (گسل رورانده) ایجاد می‌شود. 

دست‌کم برخی از اسکارپ‌های قمری ترک‌ها و چین و چروک‌هایی هستند که در اثر آن انقباض آهسته ایجاد می‌شوند. تمامی شواهد حاکی از آنست که این فرآیند هنوز هم در حال رخ دادن است، هرچند فشارهای روی ماه به دلیل گرانش زمین (نیروهای جزر و مد) اثر بیشتری بر وقوع ماه‌لرزه دارند. 

آیا کوچک شدن ماه عواقبی برای زمین (یا انسان‌ها) دارد؟

سرعت این کوچک شدن تقریباً نامحسوس و معادل تغییر شعاع ماه به میزان حدود یک کوئنتیلیونم (10 به توان 18) درصد در سال است. 

بنابراین، اندازه ظاهری ماه در آسمان در طول عمر مورد انتظار زمین، تغییر محسوسی نخواهد داشت. به علاوه، ماه به دلیل از دست دادن جرم کوچک نمی‌شود بلکه فشرده‌تر می‌شود و بنابراین نیروی گرانشی بین زمین و ماه یکسان باقی خواهد ماند. 

اما این به آن معنا نیست که تکامل ماه در آینده روی زمین هیچ اثری نخواهد گذاشت. به دلیل نیروهای جزر و مدی بین زمین و ماه، اندازه مدار ماه هر سال حدود ۳.۸ سانتی متر افزایش می‌یابد. 

همانطور که ماه از ما دور می‌شود، دوره مداری آن نیز افزایش می‌یابد و چرخش زمین کند می‌شود. هر قرن، این فرآیند حدود ۲.۳ میلی ثانیه به طول یک روز روی زمین اضافه می‌کند. 

اما این تأثیر نیز تقریباً نامحسوس است. تغییر اندازه ظاهری ماه به دلیل عقب‌نشینی آن از ما بسیار ناچیز است و با تغییر اندازه ماهانه به دلیل گردش بیضوی آن به دور زمین کاملاً کمتر می‌شود. 

با این حال، کوچک شدن ماه اگر در طول زمانی بسیار بسیار طولانی در نظر گرفته شود، عواقب شدیدی برای زمین خواهد داشت. جریان‌های اقیانوسی مختل می‌شوند، به این معنا که بسیاری از گونه‌های آبزی از بین خواهند رفت. 

خود زمین نیز ناپایدار می‌شود و شروع به لرزیدن می‌کند و فصول سیاره را مختل می‌کند و سبب تغییرات ویرانگری در آب و هوا می‌شود. با این حال، این چیزی نیست که حالا نگران آن باشید. این اتفاق تا چندین میلیارد سال دیگر نخواهد افتاد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ماه دارد کوچک می‌شود؛ این چه عواقبی برای زمین خواهد داشت؟
  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • هشدار در دشت تبریز؛ کدام بناهای تاریخی در خطرند؟
  • زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر
  • آخرین وضعیت خسارات حریق امامزاده ابراهیم (ع) شفت