Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-09@03:50:01 GMT

ايران پس از 3 زلزله ويرانگر

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۲۷۴۸۸۵

ايران پس از 3 زلزله ويرانگر

خبرگزاري آريا- عضو هيات علمي پژوهشگاه بين‌المللي زلزله‌شناسي و مهندسي زلزله در توصيف روند توجه به مديريت بحران و کاهش آسيب پذيري در مقابل زلزله گفت: بعد از رودبار و منجيل رشد، بعد از زلزله بم ضعف و بعد از زلزله کرمانشاه حساسيت رسانه ها را تجربه کرديم.
به گزارش خبرگزاري آريا، فريبرز ناطق الهي با بيان اينکه کشور در 30 سال اخير سه زلزله مهم رودبار و منجيل، بم و به تازگي کرمانشاه را پشت سر گذاشته است، اظهار کرد: زلزله رودبار و منجيل موجب شد تا حرکتي بسيار قوي در حوزه زلزله شناسي و مهندسي زلزله آغاز شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين رخداد حمايت هاي خوبي از جمله از سوي وزارت علوم را به همراه داشت. البته، بعد از يک مدت تنش ها کاهش يافت و اقدامات شکل معمول به خود گرفت. مردم مطالباتشان از دولت براي شهر ايمن کم تر شد و دولت مردان هم بودجه را به ساير بخش ها اختصاص دادند.  
عضو هيات علمي پژوهشگاه بين‌المللي زلزله‌شناسي و مهندسي زلزله با اشاره به تاثيرات زلزله بم در تغيير نگرش مديريت بحران در کشور، عنوان کرد: زلزله بم بدترين اتفاقي بود که در يک شهر بزرگ سکونت گاهي مي توانست رخ دهد و تبعات آن هم بسيار سنگين بود و تقريباً شهر نابود شد. در آن زمان هم حساسيت هايي ايجاد شد و حرکت هايي شکل گرفت اما رشد مثبتي که بعد از زلزله رودبار و منجيل داشتيم بعد از زلزله بم منفي شد. به اين معني که علايق مردم کم تر شد، بودجه ها کاهش پيدا کرد و دولت مردان هم کمي واکسينه شدند. شايد مسئولان به اين نتيجه رسيدند که زلزله مي شود و بعد از آن شهر را بازسازي مي کنيم.

بعد از زلزله بم قافيه را باختيم
ناطق الهي ادامه داد: در اين دوران در مراکز تحقيقاتي هم عقب افتاديم و باختيم. زلزله کرمانشاه نيز اين موضوع را تقويت کرد اما اتفاقي که در اين زمين لرزه افتاد اين بود که فضاي مجازي نقش بسزايي بازي کرد و موجب شد تا مسئولان مجبور به پاسخگويي شوند.
وي در توصيف روند توجه به مديريت بحران و کاهش آسيب پذيري در مقابل زلزله تاکيد کرد: بعد از رودبار و منجيل رشد، بعد از زلزله بم ضعف و بعد از زلزله کرمانشاه حساسيت رسانه ها را تجربه کرديم.
ناطق الهي ادامه داد: نکته اي که بايد از زلزله هاي قبل ياد مي گرفتيم و نگرفتيم اين بود که يک فرصت طلايي داشتيم تا شهرها را ايمن کنيم و بودجه هايي را به کاهش آسيب پذيري، بالابردن آمادگي و سامان بخشيدن به سيستم مديريت بحران اختصاص دهيم. حقيقتاً، در همه اين موارد بد عمل کرديم.
اين استاد دانشگاه با انتقاد از حضور انگشت شمار افراد دانشگاهي در امر مديريت بحران عنوان کرد: يک سري از نيروهاي ستادي که در زمان جنگ سوابق بسيار خوبي داشتند حين بحران و مسائل لجستکي به موضوع ورود کردند که اتفاق خوبي بود. اما مديريت بحران در 90 درصد موارد به برنامه ريزي هاي قبل از بحران بر مي گردد.
ناطق الهي گفت: اشتباهي که بعد از زلزله بم رخ داد اين بود که عملاً هر فرد بدون توجه به تخصص مدير بحران يک استان شد و کارها از دست رفت. نمونه اين مورد را در زلزله کرمانشاه ديديم. اگرچه با امکانات موجود بهترين خدمات داده شد اما در نظام ارزيابي کلي، عملکرد بسيار ضعيف بود.
وي در پايان تصريح کرد: ما فرصت طلايي را از زلزله رودبار و منجيل تا بم از دست داديم و بدتر از آن از بم تا به امروز هم فرصت ها را سوزانديم. به نظر مي رسد دولت مردان مسائل را ساده انديشانه ديدند و به همين دليل امروز با يک زلزله 5 ريشتري در بيرون تهران غافلگير شدند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۷۴۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه مبنی بر تشکیل کارگروه اشتغالزایی

محمدطیب صحرایی در نشست مشترک اعضای دولت و استانداران با حضور رئیس جمهور، عنوان کرد: مشکلات استان هایی که دچار بیکاری مزمن هستند و تورم بالاتری نسبت به میانگین کشور دارند، با روال عادی و برنامه های فعلی حل نمی شود و این استانها نیازمند توجه و حمایت های ویژه هستند.

به گزارش ایرنا، وی پیشنهاد داد که برای اشتغالزایی و کاهش نرخ بیکاری پنج استانِ با نرخ بیکاری بالاتر، یک کارگروه چابک و اثرگذار در سطح ملی تشکیل شود.

به گفته صحرایی، یکی از مهمترین راهکارهای کاهش نرخ بیکاری در این استان ها، تکمیل طرح ها و اقدامات نیمه تمام است. به عنوان نمونه دولت گذشته در یک اقدام نادرست، جشن پایان بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه را برگزار کرد، در حالی که بسیاری از ساختمان و زیرساخت های زلزله زده این استان همچنان نیازمند بازسازی هستند.

استاندار کرمانشاه در ادامه گفت که اکنون ترمیم تخریب های زلزله و تکمیل عملیات بازسازی در کرمانشاه، حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. همچنین جبران افتتاح زودهنگام راه آهن کرمانشاه، حدود هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

صحرایی یکی دیگر از طرح های زیربنایی و اشتغالزای استان را «راه آهن کرمانشاه - خسروی» نام برد و اضافه کرد: حمایت های بانکی و اعتباری ویژه از پنج استان دچار نرخ بیکاری بالاتر، می تواند منجر به رونق طرح ها و کسب و کار و در نتیجه اشتغالزایی بیشتر در این استان ها شود.

در ادامه این جلسه، رئیس جمهور با اشاره به کاهش آمار بیکاری در بسیاری از استان‌ها و استقبال از پیشنهاد مطرح شده، دستور داد کارگروهی با مدیریت معاون اول رئیس جمهور و استانداران، به فوریت برای کاهش نرخ بیکاری در استان‌های مذکور تلاش کنند.

به گزارش ایرنا، بررسی آمارهای اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران در استان کرمانشاه نشان می دهد این استان در فصل بهار سال گذشته با ۱۵/۴ رتبه اول بیکاری کشور، در فصل تابستان با نرخ بیکاری ۱۳.۶ رتبه دوم بیکاری و در فصل پاییز با نرخ ۱۲.۹ در رتبه سوم بیکاری کشور قرار گرفت.

استان کرمانشاه که با ۲ میلیون نفر جمعیت در ۱۴ شهرستان، ۱.۵ درصد از مساحت و ۲.۴ درصد جمعیت کشور را در بر می‌گیرد، از سال ۱۳۵۵ یکی از استان های با نرخ بیکاری بالا بوده و تاکنون نرخ بیکاری آن از میانگین کشوری پایین‌تر نیامده است بطوریکه چهار درصد از بیکاران کشور در این استان قرار دارند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: طرح اشتغالزایی بهبود یافتگان مراکز یاورشهر اجرایی شد

دیگر خبرها

  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • هشدار نارنجی برای استان‌های شمالی در آخر هفته
  • تصاویری وحشتناک از سیل ویرانگر در جنوب چین؛ ۲ نفر کشته شدند (فیلم)
  • دفاع شهردار تهران از وام میلیاردی به مدیران شهرداری
  • ماجرای تخصیص وام به مدیران شهرداری تهران برای مسکن
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه برای تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • استان سمنان در فهرست شهرهای پر تنش آبی کشور
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه مبنی بر تشکیل کارگروه اشتغالزایی